Created with Raphaël 2.0.2

Daguitstap of meerdaagse boerderijklassen.

Speciaal voor scholen hebben we daguitstappen en meerdaagse boerderijklassen uitgewerkt, die kinderen op een speelse manier leren hoe het er op een boerderij aan toe gaat. We voorzien didactisch materiaal om voor en tijdens je boerderijbezoek te gebruiken.

Een dag op de boerderij

De kinderen draaien een hele dag echt mee op de kinderboerderij. Dat is de leukste weg om te ervaren wat het leven op een boerderij inhoudt. En al doende ontdekken ze hoe de landbouw en natuur deel uitmaken van hun dagelijkse leven.


Hoe ziet zo'n dag eruit?

 • Om 9u komen de kinderen toe. Ze mogen direct mee de boerderij in zodat ze zien wat er allemaal te doen valt. Ondertussen maken ze kennis met de boerderijdieren.
 • Daarna kiezen ze uit één van deze verschillende workshops:
  • Kaarsen maken met bijenwas. Tijdens het rollen van de kaarsen steken ze allerlei boeiende dingen op over de bijen zelf.
  • Koekjes bakken. Dat is gegarandeerd plezier dat start bij het maken van het deeg tot wanneer de koekjes klaar zijn om te proeven.
  • Zeepjes maken Meng geurtjes en kleurtjes en maak zo de origineelste zeepjes. Echt iets voor creatievelingen.
  • Brood bakken. Leer over graan en gist terwijl je wacht bij de heerlijke geur die uit de oven komt.
  • Ambachtelijke confituur bereiden met het lekkerste seizoenfruit.
 • 's Middags is er verse soep die heerlijk smaakt bij het meegebrachte lunchpakket
 • In de namiddag gaan we terug aan de slag want er is vanalles te doen op de boerderij: werken in de moestuin en de dieren verzorgen. De beloning mag er zijn: een ritje met de pony, daar doet iedereen het voor.
 • De dag zit erop rond 15u.


dagbezoek
9u00 - 15u00
€ 10,00
per kind
gratis 1 begeleider
per 10 deelnemers
€ 10,00
per extra begeleider

Boerderijklassen

Boerin, tuinder, pottenbakker, keukenprinses, … de kinderen worden het allemaal tijdens een verblijf op de kinderboerderij. Want bij ons mogen ze alles zelf proberen. Ze leren de handen uit de mouwen te steken en ontdekken dingen waarvan ze niet wisten dat ze het konden. Het leuke is dat ze alles samen doen. Soms met iedereen erbij zoals ’s avonds aan het gezellige kampvuur, en dan weer in wisselende kleinere groepjes tijdens de activiteiten. Dat is ideaal om de groeps- en vriendschapsbanden te versterken. En natuurlijk is er veel tijd om samen te spelen en plezier te maken.


Aanbod

We hebben arrangementen van 2 tot 5 dagen die we in overleg met de school op maat samenstellen. Hierboven vind je alvast wat voorbeelden van verschillende pakketten.

2 daagse
1 overnachting
€ 58,50
per kind
€ 25,00
per begeleider
Reserveren
3 daagse
2 overnachtingen
€ 83,50
per kind
€ 45,00
per begeleider
Reserveren
4 daagse
3 overnachtingen
€ 111,00
per kind
€ 65,00
per begeleider
Reserveren
5 daagse
4 overnachtingen
€ 130,00
per kind
€ 90,00
per begeleider
Reserveren

Met je klas op de boerderij.