Dag lieve bezoekertjes!

Deze week verwelkomen wij weer tal van kinderen op onze boerderij.

Lees hun avonturen hieronder op onze blog en laat gerust een reactie na ...

Created with Raphaël 2.0.2

Volg jullie bengeltjes tijdens hun bezoek.

Op deze blogpagina volg je de avonturen van onze bezoekertjes. Samen met de juffen en meesters vertellen ze honderduit over hun dag en tonen ze de leukste foto's. Laat zeker zelf ook een berichtje na en Viktor zorgt dat het persoonlijk terecht komt bij jouw oogappeltje.

Elke dag een nieuw avontuur.

GBS de stip zuiden dag 2

hier de laatste foto’s van jullie kapoenen!!!


Geef een reactie

GBS de stip zuiden dag 1

verslag volgt…


45 reacties

sint agnes dag 3

hier zijn de laatste foto’s van jullie kapoenen…


Geef een reactie

Tweede dag op de boerderij voor de tweede klassers van Sint-Agnes

De foto’s vertellen alles.
Lieve groetjes van iedereen!


Geef een reactie

Eerste dag van de tweede klassers van Sint-Agnes Hoboken op de boerderij

We werden vanmorgen hartelijk ontvangen op de boerderij. De kinderen leerden niet alleen over de verschillende dieren, maar mochten ze ook aaien, vasthouden, eten geven en ermee spelen. Het allerfijnste was al wel met het paard of de pony rijden. Op de boerderij hebben we deze namiddag confituur gemaakt. Na het avondeten zongen we samen onze boerderijliedjes en daarna schreven en tekenden we in ons dagboek. Na enkele voorleesverhaaltjes liggen we nu zalig te slapen. ZZzzzzzzzzz


1 reactie

leopold3 dag 3

hier de laatste foto’s van jullie kapoenen…


Geef een reactie

leopold 3 dag 2

Hoi mama’s, papa’s, broers, zussen, …
Hier opnieuw een berichtje van het derde leerjaar vanuit Pulle. Maandag hebben we nog bezoek gehad van juf Liesbeth en juf Sophie. Geslapen hebben we vorige nacht als een roos. Onze oogjes waren op tijd toe, maar we werden wel al vroeg in de ochtend wakker. Na het ontbijt zijn we gestart met het uitmesten van de stallen, ja dat hoort er natuurlijk ook bij als je verblijft op een boerderij! Ook het voederen van de dieren was een belangrijke taak die we met veel plezier hebben uitgevoerd. Vlak voor het lekkere middageten (spaghetti mmmm) hebben we heksenprotten gemaakt, dat zijn lekkere koekjes met muesli. Wanneer we dan onze buikjes vol hadden gegeten met pasta en wat hebben gespeeld, was het weeral tijd voor een nieuwe activiteit: dierenfiguren timmeren. De mooie resultaten zal je morgen kunnen zien als we ze mee naar huis nemen. We maakten nog een kaars uit bijenwas en als afsluiter van de dag houden we een filmavond. Ook juf Marjan komt ons vanavond bezoeken, joepie! Ik denk dat we deze nacht wel langer zullen kunnen doorslapen, we zijn goed moe van al deze leuke activiteiten! Morgen komen we alweer naar huis! Thans twijfelen enkele kinderen of ze niet hier willen blijven wonen, we zullen zien wie er mee op de bus stapt ;-) Vele groetjes van alle kinderen en juffen


14 reacties

leopold 3 dag 1

Dag lieve mama’s en papa’s,

We hadden het op het begin wel moeilijk om afscheid van jullie te nemen, maar al gauw waren de meeste traantjes weg toen we aankwamen op de groene boerderij. Jeroen (da’s nogal een plezante zotte!) wachtte ons op en bracht ons naar onze slaapkamer waar we een bed konden kiezen, onze koffers plaatsten en aan en kregen een rondleiding op de boerderij: hier zijn veel geiten, schapen, kippen, zwanen, paarden, hangbuikzwijnen en ook schattige konijnen en cavia’s. De zon heeft hier hard geschenen, jeej! Zo hebben we ook een speurtochtspel gespeeld waarbij we in teams coördinaten (ja, dat kennen wij dus al hé) moesten zoeken over de hele boerderij! Daarna hebben we lekker warm gegeten, dat deed wel deugd want het begon toen hard te regenen.
Hierna heeft Jeroen ons geleerd hoe we confituur kunnen maken hmmmm, kijk maar op de foto’s want we zijn al echte koks! Spelen doen we ook soms, dan kunnen de juffen ook even een koffie/theetje drinken ;) wij gaan dan naar de dieren kijken.
In de namiddag kwam de zon weer tevoorschijn en we hebben dan de dieren mogen eten geven of op het grote paard en de pony gezeten of met de fietsjes rondrijden! Op het grote paard zitten vonden we heel cool, en we waren helemaal niet bang!
Zonet hebben we nog lekkere boterhammen gegeten en nu is het tijd om ons te gaan douchen want ja… jullie kunnen het al wel raden…. we hebben ons goed vuil gemaakt ☺
Morgen vertellen we meer coole verhalen van op de boerderij!
Tot dan!
Lieve groetjes van de boeren en boerinnen van 3A en 3B.


22 reacties

Sint-Agatha-Rode

Beste mama’s en papa’s ,
De traantjes op de bus waren snel opgedroogd . Een filmpje voor onderweg hielp om de rit wat sneller te laten gaan. Eens aangekomen wachtte Paulien ons op om het reilen en zeilen van de boerderij uit te leggen. Voor we naar de dieren gingen , strekten we even onze beentjes in de speleobox. Daarna brachten we een bezoekje aan de hangbuikzwijntjes, de kippen, de ezels, de ganzen en de eenden , de geitjes en de schaapjes. Eens de regendruppels vielen , besloten we om snel binnen te gaan en de beste timmerman in ons naar boven te halen. We maakten er mooie kunstwerkjes van. Toen onze maagjes knorden, schoven we aan tafel en genoten we van de heerlijke soep, spaghetti en een ijsje. Niet alleen onze maagjes werden gestild . Ook de diertjes hadden honger en dus gingen we letterlijk in weer en wind op pad om de dieren te voederen. Na het voederen gingen we vilten, niet gemakkelijk. Er was een dosis concentratie voor nodig, maar meer verklappen we nog niet.
De weergoden lieten ons in de steek, maar toch maakten we er nog een mooie avond van . Voor het avondeten versierden we ons zakje waar we alle souvenirs van de boerderij-klassen in gaan steken .
Na de boterhammetjes hebben we naar een filmpje gekeken , wat gebabbeld, geknuffeld of in een boekje gelezen.
Je hoort het al : we hebben niet veel aan jullie kunnen denken vandaag, maar dit maken we morgen goed met al onze verhalen.
De juffen proberen nu wat rust te vinden,…. of dit gelukt is , lees je morgen weer via GIMME .
Tot morgen lieve mama’s en papa’s.
Slaapzacht.

Juf Evi en juf Zoë


5 reacties

kleuterkamp dag 2

Dag iedereen,

Ook vandaag was het een toppiedag. De weergoden waren ons goedgezind, want we hebben geen regen gehad en geregeld zonneschijn. Vandaag hebben we weer fanalen gedaan. In de voormiddag stonden onze boerderijolympische spelen op het programma. Hier moesten de kinderen verschillende sporten uitoefenen. Na deze activiteit was het al tijd om te eten; frietjes met een curryworst, tomaten en komkommers en ketchup en/of mayonaise. Daarna tijd voor een korte fiësta, en dan konden we met nieuwe moed erin vliegen. Deze namiddag hebben we geknutseld, confituur gemaakt en paard gereden. Deze avond mochten/ moesten we douchen en kregen we een film; lolly lolbroek en micky mousse. Voilà, dat was het weer vandaag. Geniet van onze foto’s en hopelijk tot morgen!!

xxx van jullie kapoentjes en de monitoren


15 reacties